Glad sommar!

Efter en minst sagt annorlunda och märklig vår tar vi lite semester. Men inte alla på en gång såklart. Vi är bemannade hela sommaren och finns bara ett samtal eller mail bort som vanligt.

Med det vill vi ändå passa på att önska er alla en fin sommar. Vi hoppas på bra väder och mycket musik, men mest av allt hoppas vi att ni tar hand om er och tar hand om alla andra.

 

Det är nu vi behöver musiken som allra mest!

En hel värld engagerar sig och sprider hopp med musik.

Aldrig förr har flödet i socialmedier varit fyllt med så många musikrelaterade inlägg. Världsartister ger konserter online, DJ’s bjuder in till livesända gig på facebook och spontana karantänkonserter från Italiens och Spaniens balkonger sprider sig viralt.

Trots att både livekonserter och nöjesaktiviteter ställs in tystnar inte musiken, tvärtom, det verkar som det är nu vi behöver musiken som allra mest!

Vi delar några av våra favoritklipp samt tipsar om kommande musikevent.

Makarna Gilmour rockar loss hemma under isoleringen och alla hjärtans smälter.

https://www.facebook.com/BBCRadioCornwall/videos/210971983446580/?v=210971983446580

 

Pampigt när Bella Ciao ljuder över Italiens gator.


Together at home
är ett av de största engagemangen som skapats under karantänen i samband med Covid-19. I samarbete med WHO ger världsartister solidariska spelningar från sina hem. Musikern Chris Martin, från Coldplay, var den som startade initiativet måndagen 16 mars.

Även flera svenska artister och mediaaktörer deltar i engagemanget, P3 Session utökar sina livespelningar som nu spelas in utan publik. Här är Daniel Adams Ray och Janice med en riktigt grym cover av Lovesick med Mura Masa.

.
Det finns massor av live streamade spelningar och events att se fram emot, här tipsar till exempel Billboard om världsartisternas kommande konserter:
https://www.billboard.com/articles/columns/pop/9335531/coronavirus-quarantine-music-events-online-streams

Vi behöver musiken mer nu än någonsin, så låt oss fortsätta spela och dela den med varandra, tills vi dansar tillsammans ute på gator, torg och konserter snart igen!

Tills dess, -Stay safe!
Royal Streaming.

 

J.Lindeberg

J.Lindeberg, idag ett av Sveriges ledande modemärken med stort fokus på golf, skidåkning och träningskläder, grundades av Johan Lindeberg redan 1996 och idag finns både butiker och återförsäljare över hela världen. Från start var kollektionerna inriktade åt casual sportswear och endast för män, men började sedan även släppa linjer för kvinnor och till slut landa i vad J.Lindeberg är idag, ett edgy streetwear märke som inte vill nischa sig, men som alltid har en touch av 70-talet.

Vi träffade Sara, butikschefen för J.Lindebergs flagship store på Biblioteksgatan i Stockholm för att spåna kring ett musikkoncept för varumärket. Tidigare hade varje enskild butik själva satt ihop spellistor för respektive butik, någonting vi nu skulle hjälpa dem bort ifrån. Det är ju vår fulla övertygelse att varumärken behöver ett sound som speglar dem oavsett vilken butik eller lokal man befinner sig i.

Vi var eniga om att vi ville skapa något unikt, något som bröt mot det konventionella soundet som präglade andra klädbutiker i branschen. Det skulle förstärka butikens sensationella och särpräglade design som skapats i samarbete med arkitekten David Thulstrup. I samband med detta lanserade J.L sin nya inriktning, där barriärerna mellan Sport och Fashion bröts och där man jobbade i gränslandet mellan dem. Där det tidigare var två separata delar av sortimentet, en del som präglades av den Italienska ”sprezzatura”-looken, och en annan med fokus på sportkläder, har man idag mer på Rock’n’Roll som gifter sig med sportkläderna. Kul!

Så hur låter J.Lindeberg då?
Jonas Malm, en av våra musikdesigners har jobbat med konceptet från start och säger följande:
Känslan vi landade i var instrumental dansmusik i elektronisk men även i organisk tappning. Det var viktigt att det skulle vara okända låtar som känns coola och lite underground, ingenting man hör på radio. Kanalen inleds med lugn lounge och lo-fi beats och går sedan över i Techno, House och inslag av Jungle beats under dagen. Vi valde att runda till soundet med fler organiska element för att skapa jämvikt i butiken med futuristiska inslag och en blinkning till 70-talet då det övriga konceptet är ganska hårt och minimalistiskt.

Det är ett kul koncept att jobba med eftersom det är nischat till lite smalare musikstilar än många andra butiker vilket gör det mer utmanade att uppdatera kanalen varje månad.

Utöver den månatliga musikuppdateringen arbetar vi även med deras Sociala medier där vi tillsammans med deras marknadsavdelning tar fram låtar till deras reklamfilmer

 

Lyssna in Jonas Top 10 J.Lindeberg-tunes!

 

 

Royal Streaming utvecklar musiktjänst till Svenska kyrkan.

Till vardags ljudsätter musiktjänstföretaget Royal Streaming butiker, restauranger och hotell världen över och sedan i höstas kan de även lägga till kyrkor i portföljen. Tillsammans med Svenska kyrkan har de nämligen utvecklat en musiktjänst för uppspelning av musik i kyrkans lokaler som sedan våren 2019 saknat en fungerande och framförallt laglig musiktjänst.

– Detta var inte exakt det vi gör till vardags men det fanns ett tydligt behov som Svenska kyrkan behövde ha hjälp med och det var en utmaning i sig. Många av delarna hade vi ju redan på plats i form av löpande rapportering till rättighetsorganisationerna, så den stora utmaningen var att få till bygget för uppspelning, säger Gustav Nordlindh, VD på Royal Streaming”.

Målet var att bygga en användarvänlig och enkel musiktjänst med möjligheten att bygga spellistor till bröllop, dop och begravningar. Nu kan man i ett eget gränssnitt söka efter låtar och bygga egna anpassade spellistor för att spela upp dem vid respektive tillfälle. Tjänsten har mottagits mycket bra och många av församlingarna har efterfrågat en tjänst likt just denna.

– Vi kommer att fortsätta utveckla musiktjänsten under året efter feedback från församlingarna. Intresset och engagemanget är stort vilket är väldigt roligt, säger David Axelson-Fisk som varit ansvarig för bygget från Svenska kyrkan. En sådan här tjänst har varit efterfrågad och det känns såklart superkul att vi hittat en lösning för alla våra enheter ute i landet.
– Vi har lång horisont på allt vi gör och det har Royal Streaming också så vi ser fram emot att fortsätta vårt  goda samarbete och bygga vidare på detta.

 

Vid frågor kontakta:
Gustav Nordlindh, Royal Streaming
[email protected]

David Axelson Fisk, Svenska kyrkan
[email protected]

 

Bli starkare och snabbare -med den perfekta träningsmusiken!

Studier visar att musik ökar vår prestation vid träning. Det blir helt enkelt roligare när man får lyssna på bra musik; man blir gladare, får mer energi och orkar därför prestera bättre – det är inte svårare än så. Vilken sorts musik som taggar oss till rörelse är dock högst individuellt.

Vi har levererat musik till ett flertal gym under åren och har av erfarenhet lärt oss att de flesta anläggningar kräver stor variation gällande musikvalen just på grund av att vi människor gillar olika. De flesta vill lyssna på sin egen personliga musiksmak och gärna musik de känner igen (även detta finns det studier på), men framförallt ser vi att merparten önskar att träna till musik som har en tydlig takt och ett högre tempo. En låt kan dock faktiskt vara riktigt energisk trots att den har ett lägre tempo, ta Hiphop till exempel som generellt sätt är en genre med ett lågt bpm (beats per minute), men som peppar oss med energi för sin attityd och puls.

Här på Royal Streaming har vi sedan flera år tillbaka tränat tillsammans en gång i veckan och är precis igång igen efter juluppehållet. För oss är såklart musiken vi tränar till väldigt viktig (så pass att vår tränare fick ångest och lämnade över ansvaret för den till oss), men även vi har olika musiksmak och önskemål. Därför har vi skapat en gemensam spellista där alla får lägga in sina bästa träningslåtar och på så sätt har vi skapat vår perfekta spellista. Listan hittar ni nedan, hoppas den ska göra er lika starka och snabba som oss!

 

Royal Workout Plan – Fredagar 11.00!

 

Samma (jul)visa varje år…

Varje år runt jultider får vi rapporter om hur julmusik påverkar vår mentala hälsa och framförallt hur butikspersonal lider av att dag ut och dag in lyssna på både julsånger och bjällror.
Rapporterna vittnar om att julmusiken anses vara en plåga, rent av tortyr när personalen dag efter dag får höra upprepandet av både julsånger och bjällror. I en av rapporterna som släppts av Handelsförbundet, ifrågasätts till och med arbetsmiljön, om den över huvud taget ens är bra?

Nu är det ju så att vi anser att man bör vara lite källkritisk till detta, det verkar ju faktiskt inte vara riktigt så farligt med julmusik som många rapporter vill få det att låta. Undersökningen visar faktiskt också att det även finns ett stort antal butikspersonal som beskrivit julmusiken som ett positivt inslag. Många hatar den, men många älskar den också och det går inte att undgå att den gör jobbet som en stämningssättare.

Vad kan man göra för att få personalen i rätt mood och inte tröttna på julmusiken då? Jo man kan tänka på att hålla jullistan uppdaterad! Varje år släpper artister nya jullåtar, men även olika versioner av traditionella låtar. Variationerna och mixen av låtar bör få även den skeptiska personalen att uppleva julmusiken som ny och fräsch. Trots bjällror.

Här får ni lite julgodis från oss till er, årets jullista av Royal Streaming!

 

Movember 2019 går mot sitt slut…

…och självfallet fortsätter traditionen på kontoret. Under hela november månad har kontorets killar kämpat och kämpat för att odla sina mustacher till förmån för prostatacancer och manlig hälsa. Vissa har haft det lite lättare än andra…

Ett benhårt kontrakt upprättades där samtliga killar på kontoret skrev på. Hur det har gått och hur många som lyckats utan att få gula kort avslöjas nästa vecka då juryn fått säga sitt.

Så här såg de i allafall ut i början av månaden.

 

Skapa minnen hos CEWE Japan Photo.

Vi vill välkomna vår nya kund, prisbelönta CEWE Japan Photo! Ett fotolabb online med flera butiker i både Norge och Sverige som specialiserar sig på bildprodukter av hög kvalité där kunden kan skapa unika och personliga produkter av sina foton eller helt enkelt framkalla foton the old fashioned way.

Butikerna har aldrig tidigare spelat någon musik innan vi kom in i bilden. Fräscha och ljust inredda lokaler där kunden spenderar mycket tid medan de noggrant väljer ut vilka minnen som ska förevigas i ett fotoalbum eller kanske en ram. Musikvalet var självklart, ett företag med rötter i Danmark ska såklart ha ett skandinaviskt sound. Vi blandar gammalt med nytt för att ge en familjär känsla så varje enskild kund ska kunna känna igen sig. Klassisk välkomnade pop blandas med ett modernt elektroniskt sound.

Precis som foton konkret är minnen som ögat ser, är musiken ett annat sinne vi även förknippar med minnen och genom att ljudsätta CEWE Japan Photos butiker med en härlig modern ljudbild hjälper vi till att stärka all sinnen för kundens upplevelse.

Besök gärna CEWE Japan Photos hemsida för personliga julklappstips!
https://www.japanphoto.se/om-cewe-japan-photo

 

Fokusera mera! Med sköna beats.

Tröttheten slår till som ett brev på posten såhär års och det kan vara svårt att hitta motivation att hitta på saker och kanske till och med att hålla fokus på jobbet.

Läkarna förskriver D-vitamin i mängder – vi rekommenderar att du sätter på en riktigt bra spellista!

Forskning visar nämligen att musik är ett kraftfullt verktyg för att stärka vår mentala hälsa, vårt välmående och att den till och med stimulerar hjärnan och kreativiteten.

Elektronisk musik har visat sig vara mest effektivt i syftet att skapa en både lugn och kreativ miljö, vilket stämmer överens med vår uppfattning; sköna beats med behagliga elektroniska melodier gör att man nästan hamnar i ett sorts meditativt tillstånd. Kreativiteten ökar, det är enklare att stänga ute onödigt brus man får enklare för att fokusera.

Nästa gång du känner att ditt fokus sviker dig, skippa dagens tionde kopp kaffe och slå på vår bästa playlist för ett riktigt skarpt sinne istället!

https://open.spotify.com/playlist/3rWraFsyFUFbDHbXughjVK?si=IZzC7pVPTQyIEmAZi_Ngjw

Stay focused!  

Läs mer om hur musik gör dig mer effektiv på jobbet och vilken musik som lämpar sig bäst för just ditt arbete! Se länk ⬇️

https://www.royalstreaming.com/stories/musik-gor-dig-mer-effektiv-pa-jobbet/

 

 

 

Stärk ditt varumärke med rätt musik.

Att spela rätt bakgrundsmusik kan vara den avgörande detaljen som ger dina kunder en oförglömlig upplevelse.

Vi har sagt det förut och vi säger det igen, musik påverkar oss mer än vad vi tror.

När vi för drygt 10 år sedan startade Royal Streaming var fenomenet bakgrundsmusik inte alls lika utvecklat eller utbrett som det är idag. Tack och lov har vi sett en stor positiv utveckling sedan dess. Från att de flesta företag tidigare lät musiken bero är nu fler och fler konceptskapare och varumärkesägare medvetna om hur musiken kan stärka varumärkets identitet och samtidigt öka trivseln i lokalen och bidra till ökad försäljning. Trots detta ser vi att det fortfarande finns en del att jobba på.

Många företag lägger ner enormt mycket tid och pengar på genomarbetade koncept i allt ifrån färg, form, inredning, varuplacering, hur ett kundvarv ska se ut osv, men många glömmer fortfarande att inkludera musiken som en naturlig del av konceptet. Att ljudsätta sitt varumärke borde vara minst lika viktigt som att färgsätta sin logotyp eller bestämma vilken inredning lokalen ska ha. Musiken kompletterar varumärkets identitet för att leverera den önskvärda känslan ni vill att gästen ska uppleva och ta med sig därifrån när den lämnar lokalen. Musiken är mer än viktig!

Idag ser vi olika typer av musiklösningar, några använder musikintresserade anställda för att skapa spellistor, vissa anlitar en professionell DJ för detta, men allt fler vänder sig till verksamheter som vår som faktiskt är experter inom området.

Att välja det senare alternativet är i de allra flesta fall att föredra då det handlar om så mycket mer än att välja musik, det handlar framförallt om att välja Rätt musik, men också att ha koll på vilka rättigheter som gäller för att spela upp musiken. Det kan vi. Du som ansvarig ska också ha koll på att tekniken fungerar och att det låter bra och tillräckligt mycket/lite i din lokal. Och framförallt ska du uppdatera musiken frekvent så att varken dina besökare eller din personal tröttnar.

Nedan följer några viktiga punkter att tänka på:

 

  1. Musiken.
    För vem spelas musiken? Spelar ni musik som speglar ert varumärke och får er målgrupp att trivas eller spelar ni musik som er personal gillar? Det är självklart fördelaktigt om personalen gillar musiken men viktigast är ju att era kunder/gäster gör det. Se till att du som ansvarig informerar och förklarar för dina anställda varför ni spelar den valda musiken och hur ni kommit fram till detta.

Tekniken.
Vilken teknik passar verksamheten bäst? Hur ser IT-strukturen ut på plats? Var vänder sig personalen om tekniken skulle strula? Igen, informera personalen.

Ljudet.
Hur låter det på plats?Ett vanligt misstag vi stöter på när vi besöker våra kunder är att volymen är för låg eller att ljudkvalitén från högtalarna är för dålig. När ni lagt ned pengar och tid på ett designat musikkoncept, låt det inte stjälpas av för dåliga högtalare eller för låg volym. Märk ut en lagom volyminställning så att personalen vet vad som gäller.

Rättigheter.
Musik har ett pris. Artister, producenter, musiker och skivbolag ska självfallet ha betalt för sitt arbete, inga konstigheter. Därför betalar man rättighetsavgifter till STIM och SAMI. Rättigheter kan upplevas komplicerade, men är någonting ni bör ha koll på. Vi hjälper er gärna att reda ut vad det är som gäller.