Nya familjemedlemmar och full fart framåt på Royal Streaming!

Här på Royal Streaming är det som vanligt full fart. Under våren har flera intressanta kunder tillkommit och i och med det har vi värvat ännu ett par härliga medlemmar till Royalfamiljen, -Välkommen Philip som är ny på IT- och supportavdelningen och Emil som stärker upp musikteamet!

Våra nya kollegor och vänner Philip (t.v.) och Emil (t.h.) känner in vårsolen på vår trappuppgång.

 

Mycket händer som sagt på Royal Streaming och vi jobbar ständigt för att utvecklas som företag. I dagens höga tempo och framtidsfokus är det lätt att missa att stanna upp och se alla framgångar och den tillväxt vi har haft. Vi växlar några ord med vår Head of Music, Oscar Mathlin som har varit med på Royal Streamings resa i snart åtta år. Han har sett företaget växa från ett litet lokalt bolag med endast tre anställda till där vi är idag, med kunder och spännande samarbeten över hela världen.

 

Oscar Mathlin, Head Of Music – Royal Streaming

”Det är häftigt att titta på Royals utveckling och reflektera över allt som har hänt sedan jag började, som ensam musikdesigner till att nu jobba i ett team på fem personer, som tillsammans med vår IT- och supportavdelning levererar en grym tjänst till våra kunder. På en konkurrensutsatt marknad har vi fortsatt växa och det visar att erfarenhet kombinerat med hårt arbete ger resultat, och jag är stolt över att ha varit med från början.”

 

 

 

 

Vi är stolta och tacksamma över att ha fått ta del av Oscars utveckling och kompetens under åren!

 

Hur låter det hos kund?

I dagarna gav sig vårt musikteam i väg på en utflykt till Mall of Scandinavia för att besöka våra kunder i gallerian. – Vi brukar se till att besöka våra kunder så ofta vi har möjlighet, det är viktigt att höra hur soundet man skapat för varumärket låter på plats eftersom att ljudbilden och känslan i butiken kan vara en annan än den när man sitter framför datorn och väljer musiken, säger Jonas Malm, Musikdesigner på Royal Streaming. Det är även bra att prata med butikspersonalen och få feedback kring hur de upplever musiken, vi fokuserar ju mycket på hur varumärket ska låta och att kunderna ska trivas men det är självklart även viktigt att butikspersonalen också uppskattar musiken, tillägger Jonas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotopaus efter att ha blivit beauty boostade på Lyko

Vår Musikdesigner Sandra Leto erkänner att hon ofta går in privat och smyglyssnar på musiken på Lyko. -Varje gång jag går förbi en Lykobutik måste jag gå in och bara lyssna en liten stund. Alla kunder är roliga att jobba med på olika sätt men Lyko blev precis kund hos oss när jag började arbeta för Royal Streaming och det var mitt första uppdrag att ta fram ett sound för varumärket, på så sätt känner jag kanske lite extra för just Lyko. Sedan är tanken att själva soundet för Lyko ska representera skönhet inifrån och ut samt ha en positiv vibe som får en att vilja slänga lite extra med håret, så jag tycker bara att det är bara härligt att gå in i butiken en stund och boosta självförtroendet med härlig feel good musik, säger Sandra och slänger håret över axeln.

 

Om du också vill boosta dig med feel good musik men inte är i närheten av en Lykobutik har Sandra såklart styrt en lista med några av sina senaste favoriter från kanalen.

 

 

Pressmeddelande:

Royal Streaming tecknar avtal med Stadium

Från och med årsskiftet 17/18 är samtliga Stadium Groups butiker ljudsatta av musiktjänstföretaget Royal Streaming. Royal Streaming ansvarar därmed för vilken musik som spelas i sportkedjans samtliga butiker. 

– Vi vill inspirera till en aktiv livsstil och det är därför viktigt med samarbeten som stöttar det och kan hantera våra behov. Till exempel behöver Stadium och Stadium Pulse egna designade musikkataloger som Royal Streaming levererat till oss. Efter att vi testat konceptet i ett flertal butiker bestämde vi oss, säger Susanne Stille, Marketing Coordinator Stadium.

Avtalet löper i tre år och innefattar över 170 Stadium-, Stadium Outlet- och Stadium Pulse-butiker i Sverige, Finland och Tyskland. Royal Streaming levererar även, förutom de designade ljudkoncepten, den tekniska lösningen till samtliga butiker. Gustav Nordlindh, VD på Royal Streaming berättar att Stadium länge varit en drömkund. 

– Stadium är ett fantastiskt varumärke som alltid ligger i framkant, som vågar testa och som gör det riktigt bra – vi är en bra match! Vi har jobbat hårt för att hitta rätt designade ljudprofiler för samtliga koncept, det har varit utmanande men samtidigt relativt enkelt, kanske just för att Stadium är ett så väletablerat och välkänt varumärke som så många kan känna en stark koppling till. Att vi står som helhetsleverantör känns otroligt spännande och vi ser fram emot ett långt och bra samarbete.

För mer information.
Gustav J. Nordlindh, VD, Royal Streaming
Mobil: 0734-454545
E-post: [email protected]

Angelica Larsson, PR & Informationsansvarig Stadium
Mobil: 070-5803931
E-post: [email protected]

Om Stadium
Stadium är Sveriges största sportkedja och med koncepten Stadium, Stadium Outlet och Stadium Pulse har företaget cirka 170 butiker i Sverige, Finland och Tyskland. I koncernen ingår dessutom Stadium Sports Camp (svb) som är Sveriges största sportläger. Koncernen har cirka 3 800 anställda och omsättningen 2015/2016 var cirka 6,8 miljarder kronor inklusive moms. Företaget ägs av bröderna Ulf och Bo Eklöf med familjer samt Ikano S/A. Stadium vill inspirera till ett aktivt liv för alla. www.stadium.se.

Om Royal Streaming
Royal Streaming är Nordens snabbast växande företag inom musiktjänster till retailmarknaden. Royal Streaming levererar sedan starten 2006 musik och tekniska lösningar till butiker över hela världen.

 

 

Kom i form med Royal Streaming!

Vi på Royal Streaming har precis kommit igång med vår gemensamma träning på USIF tillsammans med vår personliga tränare Pontus som gör allt i sin makt för att hålla oss i form. Vi är mycket taggade över att äntligen ha kommit igång igen efter juluppehållet, förutom att det är viktigt att vi rör på oss för att undvika stela kroppar är det fantastiskt bra för sammanhållningen. Eftersom att vi är så nöjda över att vara igång igen tänkte vi stämma av hur det går för dig med träningen såhär en månad in på 2018? Förhoppningsvis kan vi peppa dig till att komma igång igen om det är så att motivationen till att hålla nyårslöftet lagt sig och besöken på gymmet redan börjat mattats av.

Något som självklart är viktigt för oss är att träna till musik vi gillar. Det är heller inte ny forskning att musik påverkar människan positivt och kan göra att man presterar bättre under träning. Musik gör det lättare att fokusera och hålla tempot i löparsteget till musikens takt och det är lätt att man känner att man hamnar i perfekt ”flow” när man synkar övningarna till musiken. Vi vill till och med påstå att bara vetskapen om att man har en ny grym spellista att träna till kan vara något som gör att man ser fram emot att snöra på sig träningsskorna. Därför vill vi dela med oss av vår spellista där du får våra absolut bästa work out-låtar just nu! 

Vi har det roliga uppdraget att få leverera musiken till bland annat just USIF där vi tränar samt till ett flertal andra gym i landet, alla med något skilda musikprofiler för att matcha just deras klientel. Musik är dock något som är mycket personligt och speciellt på ett gym där alla vill träna till just sin favoritmusik kan det vara svårt att tillfredsställa allas olika önskemål, men efter många år i branschen vill vi ändå ödmjukt påstå att vi har känslan för att hitta en bra mix som som håller alla medlemmar nöjda och glada.

 

Våra bästa träningslåtar just nu hittar du här:

https://open.spotify.com/user/royalstreamingmusic/playlist/7GxgflLabl2Bbza8dy8tjC?si=3MFySM5RRaKxEKUA4E_VEg

 

Vill du veta mer om hur musiken påverkar dig när du tränar rekommenderar vi dessa artiklar:

http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/music-workout-exercise-playlist-pain-easier-rocky-research-studies-proven-a7238016.html

https://www.huffingtonpost.com/entry/how-music-affects-workout_us_55d746a3e4b0a40aa3aaa9da

 

 

Royal Streaming fortsätter att växa!

Det är hög tid att vi presenterar vårt senaste tillskott på Royal Streaming, -Välkommen säger vi till vår nya Account manager Linus som faktiskt har varit hos oss sedan slutet av sommaren! Tillsammans med Jakob (t.v.) får de affärerna att rulla på företaget.

Det är superkul att jobba med ett så härligt gäng och med en innovativ tjänst. Det känns också väldigt spännande att vara med på den resa som Royal Streaming har framför sig! säger Linus. 

Och vi är superglada att ha dig med i vårt gäng Linus, igen, varmt välkommen in i Royalfamiljen.

 

Royal Streaming är ett av Sveriges Superföretag!

Vi gjorde det igen!

Royal Streaming är stolta över att för andra året i rad kvalat in på Veckans Affärers lista över Sveriges 641 Superföretag!

Mycket har hänt på marknaden sedan vi startade upp vår verksamhet för drygt 10 år sedan. På den tiden var det helt nytt att prata om streamad musik i butik och många hade svårt att se värdet i designad musik. Med övertygelsen om att detta ändå var framtiden och att marknaden snart skulle förstå vikten av att spela rätt musik för ökad trivsel och försäljning fortsatte vi att kämpa på.

Det var några tuffa år men sakta men säkert började som vi hoppats på intresset för vår tjänst att öka och vi har med åren fått in storkunder som 7-eleven, Waynes Coffee och Daniel Wellington. Idag ser mycket annorlunda ut från när vi startade, tekniken har gått framåt och konkurrensen har blivit hårdare, i början var vi nästan ensamma på marknaden men nu har vi stora multinationella företag som kollegor i branschen. Att vi därför ändå fortsätter att växa och återigen kvalar in på denna lista gör oss därför extra stolta. Det är verkligen ett bevis på att hårt jobb lönar sig.

 

Läs mer på:

https://www.va.se/nyheter/2017/10/16/superforetag2017/

 

 

Musik gör dig mer effektiv på jobbet!

Man brukar prata om Mozarteffekten – att man blir smartare av att lyssna på klassisk musik, men det är inte bara klassisk musik som stimulerar hjärnan och kreativiteten.

En studie genomförd av företaget Mindlab International visade att 9 av 10 anställda presterade bättre när de fick lyssna på musik under tiden de genomförde arbetsuppgifterna.

Musik är ett kraftfullt verktyg inte endast för att öka medarbetares effektivitet, utan även för att stärka den mentala hälsan och välmåendet. Anställda kommer att uppleva en mer positiv känsla inför arbetet, säger Dr David Lewis, neuropsykolog och ordförande på Mindlab International.

En intressant del i denna studie är att det även visar sig ha betydelse vilken sorts musik man lyssnar på under olika arbetsuppgifter.

Klassisk musik  -lämpar sig bäst om du jobbar med matematiska problem eller svårare uppgifter som kräver stort fokus.

Pop musik  -slår du på om du t ex jobbar med omfattande databearbetning eller ofta jobbar mot en deadline.

Ambient musik  -skapar lugn och hjälper dig att lösa komplexa ekvationer med bravur.

Dans/Elektronisk musik  -gillar du just den här sortens musik kan du glatt lyssna vidare eftersom denna genre faktiskt visade sig vara den mest effektiva på samtliga ovannämnda punkter.

 

För oss på Royal Streaming är resultaten i denna studie kanske inte helt förvånande eftersom vi sedan lång tid tillbaka förstått vikten av att välja rätt musik för rätt tillfälle. Vi arbetar dagligen med att ljudsätta miljöer för att förstärka upplevelser och varumärken men det är givetvis alltid intressant att se svart på vitt hur pass mycket musik faktiskt påverkar oss människor. Det är något som gör oss ännu mer motiverade till att fortsätta göra det vi gör mest, jobba passionerat med musik och förse våra kunder med rätt sorts musik för just deras ändamål.

Läs mer om studien av Mindlab international i hela artikeln på The Telegraph!

http://www.telegraph.co.uk/business/2016/06/02/this-is-the-kind-of-music-you-should-listen-to-at-work/

 

 

       Sandra Leto

 

 

 

Grattis Granit 20 år!

Vi önskar grattis till Granit som firar 20 år i dagarna och ställer tre snabba till vår musikdesigner Sandra som ljudsätter Granits butiker.

Vad är typiskt för Granits sound?
-För att återspegla Granits minimalistiska design av material som plåt och metall använder vi en hel del ”clean” elektronisk musik med ljudeffekter/ ”drip drops” samt organiska beats för att fånga den varma bohemiska känslan med levande växter, örter och dofter som man möts av i butikerna.

Vad är roligast med att designa Granits sound?
– Som gammal dansare är jag van att jobba med musik på ett artistiskt sätt, att välja musik för att skapa en känsla och det får jag användning för här. Hur sjutton låter en plåtburk eller en doft av ekologisk kanel egentligen? Haha! Och att jag har en förkärlek till hiphop och har lyckats smyga in legendariska Beastie Boys i kanalen!

Dina top tre Granitlåtar?  
J Dilla – So far to go
Hiatus Kaiyote – Nakamarra
Lord Echo – Just do You

sandy mindreSandra hade även äran och nöjet att spela när Granit på Kungsgatan firade sina 20 år!

Vill du veta hur plåt och kaneldoft kan låta får du här ett smakprov direkt från Granits egna musikkanal.

 

 

Välkomna Philip och Isaac!

Vi välkomnar våra nya kollegor Philip och Isaac till Royal Streaming!

Philip (t.v.) tar plats bland våra vardagshjältar på it-supporten där han hjälper er och även oss att förstå sig på alla frågor rörande våra tekniska lösningar. Isaac (t.h.) är vår nya musikdesigner som blir en del av vårt musikteam, som vi ödmjukt säger får världen att låta lite bättre.

 

 

 

Your sound affects people – here is how.

In a world where so much money is spent on making sure brands appeal to the eyes, and with the knowledge that we experience the world with all our senses, it is a mystery that more brands are not taking control of their brand voice and harnessing the power of sound in their stores.

Sound is one of the most fundamental emotional triggers, sometimes the only sense we experience. For the first nine months of our lives we are soothed by the sound of water and reassured by the drumming of a heartbeat.

And even after we are born and all the other influences of the world distract us we are still, whether we know it or not, steered by sound on a deeply subconscious level.

(mer…)